Niveau bepaling

Waar sta je nu, hoe kun je zelf ongeveer bepalen hoe goed je bent en of je al in aanmerking zou kunnen komen voor toelating tot het RTC Windsurfen.

Om je huidige niveau vast te stellen, moet je eerst kritisch kijken naar welke vaardigheden je op dit moment al beheerst. Voor toelating tot het RTC wordt er niet alleen gekeken naar je windsurf-technische vaardigheden. Ook fysieke eigenschappen, conditie, mentale vaardigheden en wedstrijdervaring op het gebied van strategie en tactiek zijn belangrijk in de beoordeling.

CWO technische vaardigheidsniveaus

cwo-niveaus
Een zeer beknopte samenvatting van de verschillende CWO niveaus en de bijbehorende technische vaardigheden die je hoort te beheersen op dat niveau.

Een uitgebreidere uitleg over de technische vaardigheden die horen bij een niveau kun je lezen op de website van de Commisie Watersport Opleidingen.

CWO & wedstrijdniveaus

wedstrijd-niveausAls je de meetlat van het CWO systeem vergelijkt met de technische vaardigheden die je nodig hebt om op een bepaald wedstrijdniveau mee te kunnen doen. Dan kom je tot het bovenstaande overzicht.

Internationale wedstrijden

Voor toelating tot het RTC Windsurfen wordt verwacht dat je internationale wedstrijdervaring hebt. In Nederland worden er ook verschillende internationale wedstrijden georganiseerd zoals de Dutch Youth Regatta en de North Sea Cup.

Zelf aan de slag…

Wat kun je zelf doen om je eigen surfvaardigheden te verbeteren en zo sneller in aanmerking te komen voor het RTC Windsurfen?

Héél erg veel gaan surfen: mee doen aan alle lessen en trainingen van je eigen surfclub. Ook al is het niet jouw les- of trainingsavond, gewoon gaan surfen. Er lopen altijd wel mensen rond die jou van een paar extra tips willen voorzien.