Open RTC Slalom trainingen – Najaar 2018

Het Regionaal Training Centrum Windsurfen Flevoland in Almere opent haar deuren en nodigt alle fanatieke jeugdwindsurfers in Nederland uit om deel te nemen aan de Open RTC Slalom Trainingen.

Iedere zaterdag staan de trainingen in het teken van ‘slalom’. Onder begeleiding van ervaren talentcoaches wordt er getraind op alle vaardigheden die komen kijken bij het racen over een slalom-parcours.

Kiran Badloe tijdens de Jeugd Olympische SpelenGrijp je kans…
De Open RTC Trainingen zijn voor jongens en meisjes tot en met 16 jaar.

Woon je in de buurt of kom je van ver? Geen probleem, als je enthousiast bent om mee te doen aan de open trainingen kun je deelnemen.

Treedt in de voetsporen van Lilian de Geus, Kiran Badloe en vele andere talenten die via Almere zijn uitgegroeid tot de absolute top in het Olympische- en Commerciële wereldbeker circuit.

Kom zaterdag’s trainen onder begeleiding van professionele talentcoaches op een unieke trainingslocatie centraal in Nederland. [Inschrijven]

 

Programma Trainingsdata
09.55u – Opgetuigd

10.00u – Voorbespreking

10.30u – Aanvang watertraining

12.00u – Einde watertraining

12.15u – Lunchpauze & Video debriefing

13.15u – Voorbespreking

13.30u – Aanvang watertraining

15.30u – Einde watertraining

16.15u – Nabespreking

16.45u – Einde trainingsdag

8 september 2018

22 september 2018

29 september 2018

6 oktober 2018

27 oktober 2018

3 november 2018

10 november 2018

17 november [extra datum]

 

Video analyse
Tijdens de trainingen word je regelmatig gefilmd, zodat je tijdens de nabesprekingen en evaluaties jezelf terug kunt zien met aanvullende tips van de trainers waar je verder mee aan de slag kunt op het water.

Instapniveau
Er wordt getraind in verschillende groepen van surfers op gelijk surfniveau. Als basisvaardigheid verwachten we wel dat je met een trapeze kunt windsurfen. Kunnen planeren in de voetbanden is een pré maar geen vereiste.

Materiaal
Afhankelijk van de omstandigheden kiezen we voor het trainen met One Design of vrije keuze materiaal. Bij wisselvallige of aflandige wind heeft One Design de voorkeur, bij stabiele wind heeft een vrije materiaal keuze de voorkeur.

In geval van ‘One Design’ trainingen wordt er gesurft op Bic Techno 293 One Design boards. De internationale eenheidsklasse voor jeugdsurfers, waarbij de onderlinge verschillen niet worden beïnvloed door het materiaal, maar door de eigen vaardigheid van de windsurfer.

Huurboards
Heb je zelf (nog) geen Bic Techno 293 One Design board? Er zijn een beperkt aantal boards te huur tijdens de Open RTC Trainingen. Dit kun je aangeven bij je inschrijving.


Kosten

  • Deelname Open RTC Slalom Training                            € 10,- per dag
  • Huurprijs Bic Techno 293 One Design board               € 15,- per dag (*)

(*) Leden van WSV Almere Centraal kunnen materiaalhuur afrekenen met hun strippenkaart.


Inschrijven

Open RTC trainingen – Inschrijfformulier


 

Over het Regionaal Trainingscentrum Windsurfen
Het RTC Windsurfen is het officieel geaccrediteerde opleidingscentrum van het Watersportverbond voor beloftevolle windsurfers. Zij trainen hier doordeweeks aan de ontwikkeling van hun eigen talent(en) en bereiden ze zich voor op een toekomstige carrière als topsporter op de Watersportverbond Topzeilacademie (het Nationaal Trainingscentrum) in Scheveningen.

Meer informatie
Neem voor vragen en meer informatie contact op met talentcoach Robbert-Jan van Velzen.

Mail robbert-jan@technotalents.nl
Tel. 06-41085530

 

Project Next Generation Windsurfers
De Open RTC Slalom trainingen maken deel uit van een nieuw allesomvattend talentontwikkelingsprogramma ter voorbereiding op de aanstaande veranderingen in het Olympisch windsurfen.

Het nieuwe talentontwikkelingsprogramma bestaat uit trainingen en wedstrijden voor courserace-, slalom- en foil-disciplines. De gecombineerde multidisciplinaire opzet heeft als doel om jonge windsurftalenten tot de meest complete allround windsurfers op te leiden en klaar te stomen voor de Olympische Spelen van 2028, 2032 en daarna.

 

Vervolgactiviteiten Regionaal Trainingscentrum Windsurfen
Een vooruitblik op de Open RTC Trainingen die later dit jaar georganiseerd zullen worden op het Regionaal Training Centrum Windsurfen in Almere.

Winter 2018 / 2019

Vanaf november heeft het RTC Windsurfen een uitdagend overwinterprogramma in de planning staan. Maandelijkse trainingen voor geïnteresseerde jeugdsurfers waarbij een gezonde combinatie van theoretische kennis en fysieke training elkaar afwisselen.

Onderwerpen die de revue zullen passeren gaan van materiaal, meteorologie, voeding, strategie en tactiek tot mentale vaardigheden, lifestyle en prestatiegedrag.