Jeugd EK RSX Sopot – Polen

Eind augustus reisde het RS:X team af naar Polen voor alweer hun 2e kampioenschap in de zomer. Na de wijze lessen geleerd tijdens het Jeugd WK in Frankrijk, mochten de jeugd atleten op de RS:X alweer aan de bak.

De ingewikkelde aflandige wind, die regelmatig zeer onstuimig uit de heuvels rondom Sopot naar beneden kwam vallen, zorgde voor uitdagende en leerzame race condities voor de Nederlandse Beloften. De concurrentie was extreem, ieder klein foutje werd meteen afgestraft.

Uitslagen
In het gelijktijdige Europees Kampioenschap voor senioren wist oud RTC atlete Sara Wennekes op een knappe 10e plaats te eindigen tussen de dames. Voormalig RTC atleet Sil Hoekstra werd 22e bij de Heren.

RSX Youth Men (82 deelnemers)

25. Luc Schmitz (4e U17)
42. Thijmen van Wissenburgh
44. Joost Vink
45. Max Castelein
51. Floris Franken